Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Zoárd-napi Sokadalom

Zoárd Kupa kerékpárverseny Vásárosnaményból Gulácson, Jándon,és Tarpán át


Zoárd Kupa kerékpárverseny Vásárosnaményból Gulácson, Jándon,és Tarpán át

Vásárosnamény – Június 16-án Vásárosnaményban kerül megrendezésre a Zoárd Kupa Országúti kerékpárverseny, amely az AKESZ országos bajnokság 8. fordulója, valamint egy fontos lépcsője a július 20-21-i V4 kerékpárversenynek. A V4 kerékpárverseny két versenynapjának is start helyszíne lesz Vásárosnamény, erre pedig külföldi elit versenyzők is érkeznek óriási stábokkal, a versenyt pedig az M4 sport illetve külföldi csatornák is műsorukra tűzik.

Június 16-án, vasárnap 10 órától kerül megrendezésre a Zoárd Kupa kerékpárverseny, amelyen két futamban (rövid 28km, és a hosszú 80km) mérhetik össze az indulók az erejüket. A verseny lassúrajtja a Kraszna hídon lesz a vásári forgatag közvetlen közelében. Innen együtt haladva mennek a versenyzők az éles rajt helyszínéig az Atlantika Vízividámpark elé, ahol a két távon indulók már külön mezőnyben rajtolnak el, és vágnak neki a Bereg szívét behálózó versenynek. (Gulács, Jánd, Tarpa, Tivadar). A versenyre bárki nevezhet, viszont csak műszakilag megfelelő állapotú kerékpárral lehet indulni, illetve a bukósisak használata kötelező.

ITT LESZNEK A LEGJOBB BRINGÁSOK
Itt lesznek a magyarországi kerékpáros klubok legeredményesebb versenyzői, akik már az elitben versenyeznek, – tájékoztatta szerkesztőségünket Solymosi János, az esemény főszervezője, a V4-es magyarországi kerékpárversenyek versenyigazgatója. „Egy-egy nemzeti szintű versenyzőnek 5-6 ezres facebook követőcsoportja van, itt lesz a teljes magyar kerékpáros élmezőny, így egy ilyen szintű verseny után a turisztikai vonzerő mérhetően megnő.”
A versenyekre regisztrálni a Nyírség Kerékpárosok Sportegyesülete, (www.nykse.hu) mint főszervező honlapján lehet majd, illetve lesz lehetőség helyszínen is nevezni.

Érdeklődni a kerekpar.nykse@gmail.hucímen lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük