Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Viharok nehezítik a földrengés utáni mentést Japánban


Egy 90 év körüli, a romok alatt rekedt nőt helyi idő szerint szombaton 20 óra 20 perc körül mentettek ki egy összedőlt házból Suzu városában.

Vasárnapra elérte a 128-at az újévi, 7,6-os erősségű földrengés halálos áldozatainak a száma Japán nyugati partvidékén. 195 eltűnt személyt hat nap elteltével is keresnek a mentőcsapatok. A folyamatos utórezgések miatt 31 ezer embert kellett kitelepíteni a területről.

„A legnagyobb aggodalmam az elnéptelenedés – mondja a helyi bolt tulajdonosa, Kentaro Mitsumori. Attól félek, végleg be kell zárnom ezt a boltot. Mert még ha sikerül is rendbe hoznom a helyet, egyszerűen nem lesz elég vásárló. Nem életképes. Nem tudom, hogy Wajima hogyan fog ezentúl boldogulni.

124 órával a rengés után is találtak túlélőt. Vasárnap egy 90 éves idős asszonyt mentettek ki a romok alól, aki azóta már olyan jól van, hogy kommunikálni tud az orvosaival.

A 2024-es szilveszteri Noto-félszigeti földrengés az első, amely több mint 100 ember halálát követelte Japánban a 2016-os kumamotói rengés óta, amely az ország délnyugati régiójában 276 ember halálátokozta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük