Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Lövöldözés tört ki egy Aldiban, meghalt egy pénztáros és a támadó is


Az egyik szemtanú szerint az alkalmazottak bezárkóztak egy helyiségben és lezárták a kijáratot, a vásárlók csapdába kerültek.

Halálos kimenetelű lövöldözés történt egy németországi szupermarketben. A támadás hétfőn este történt egy mörfelden-walldorfi Aldiban – írja a Tagesschau hírpotál nyomán a Híradó.hu. A feltételezett elkövető, egy 48 éves férfi este 19:15 körül lépett be az üzletbe, majd tüzet nyitott a pénztárban dolgozó egyik nőre. Az első vizsgálatok szerint korábban kapcsolatban álltak egymással, ez akár indítékot is jelenthet.

A német rendőrség közölte: a támadó, miután lelőtte a nőt, saját magával is végzett.

A támadás ideje alatt a dolgozókon kívül vásárlók is tartózkodtak az üzletben, senki sem sérült meg. Mint írják, a szemtanúk elmondása alapján a lövések hangjára a bolt alkalmazottai bemenekültek egy helyiségbe és magukra zárták azt. Eközben lezárták a kijáratokat is, és a menekülő vevők bent rekedtek.

A beszámolók szerint belülről sehogy sem tudták se kinyitni, se kitörni az ajtót, végül valaki odakintről berúgta és a vevők így jutottak ki.

A helyszínre a mentőszolgálat és a rendőrség több mentőegységgel érkezett. Az ügyészség és a rendőrség nyomozása folyamatban van.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük