Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Meghalt a Hezbollah egyik vezetője egy izraeli rakétatámadás során


Az illető a terrorcsoport elit osztagának egyik vezetője volt. Libanoni források szerint a Hezbollah és Izrael konfliktusa eszkalálódhat az incidens miatt.

A Reuters három, magas rangú biztonsági tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy egy izraeli légicsapás miatt a libanoni Majdal Selm faluban meghalt a Hezbollah elit osztagának, a Radwannak az egyik vezetője.

Izrael nem kommentálta az incidenst, Libanonból származó jelentések szerint viszont a vezető akkor halt meg, amikor egy rakéta eltalálta az autót, amelyben utazott.

Az X-en ez a kép terjed az eseményről:

A Times of Israel azt írja, hogy a Radwan erők magas rangú parancsnokának kiiktatása nyilvánvaló „fájdalmas” csapás a terrorcsoport számára. A parancsnokot a biztonsági források Wissam al-Tawilként azonosították, az incidens során pedig nemcsak ő, hanem egy másik Hezbollah terrorista is meghalhatott.

A Reuters libanoni forrásai azt mondták, hogy a csapás nyilvánvalóan belobbantja a lángot a Hezbollah oldalán, az Izraellel való harc pedig eszkalálódhat. Hírügynökségi információk szerint al-Tawil jelentős szerepet játszott a Hezbollah dél-libanoni, magyarán az izraeli határhoz közeli műveleteinek irányításában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük