Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Van még régi 200 forintosa? Akár több százezret is kereshet vele


A régi papír 200 forintosok alig egy évtizedig voltak forgalomban, de aki hibátlan állapotban megőrzött belőlük, annak igen komoly összeg ütheti a markát, derült ki a Világgazdaság cikkéből.

Régi 200 forintosok

A gyűjtők akár több százezer forintot is hajlandók fizetni a régi papír kétszáz forintos bankjegyekért, ha azok hibátlan állapotúak.

A Károly Róbert arcképét ábrázoló 200 forintos bankjegy 1998 és 2009 között volt forgalomban. A papírpénzek nagy részét megsemmisítették, de néhány példány még manapság is fellelhető.

A Világgazdaság információi szerint egy gyűjtő közel 350 ezer forintot kér egy ilyen bankjegyért a Vaterán. Az eladó azzal indokolta a szokatlanul magas árazást, hogy a bankjegy hibátlan állapotú, hajtás- és gyűrődésmentes, és soha nem került forgalomba.

Az oldalon vannak olyan nem használt kétszázas bankjegyek, melyeket 100-150 ezer forintért kínálnak. A 150 ezer forintra beárazott példányért például azért kérnek ilyen sokat, mert Járai Zsigmond volt jegybankelnök aláírása van rajta.

Bár a jegybank 2029. november 15-éig még becseréli a régi 200-asokat törvényes fizetőeszközre, így talán érdemes átgondolni más opciókat is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük