Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb segítséget nyújt a kormány: gyorssegélyt küld a nigériai katolikusoknak


Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps Programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak − tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t.

MTI Fotó: Kovács Attila

Mint ismert, vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára. Az elkövetők a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát elevenen égették el otthonában, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba. A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány.

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és a terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük