Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb országos razziába kezd a hatóság – Itt várhatóak ellenőrzések vármegyékre lebontva


Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 24-én kezdődő (26.) héten.

Képünk illusztráció

Dél-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– májustól a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a tevékenységük bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét;
– júniustól a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre bejelentkezett adózókat ellenőrzik; vizsgálatra számíthatnak még a kiemelt adójogi kockázatú vállalkozások közül azok, amelyek elmulasztották bevallási kötelezettségüket vagy a bevallásaik nincsenek összhangban az adóhatósági rendszeradatokkal.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik;
– a vármegye strandjain, fürdőiben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 24. és 30. között
– hétfőn Pécsett, a Rákóczi úti üzleteket,
– kedden Szentlőrincen a vendéglátóhelyeket,
– szerdán szintén Pécsett, a horgászboltokat, valamint
– a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik, és
– számíthatnak a revizorok megjelenésére a „Fishing On Orfű”, illetve a „Sétatér Fesztivál” árusai is.
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 24. és 28. között a vármegye fagylaltárusainál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 26-án a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júniusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.
A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. június 24. és 28. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 24. hétfő: Rétsági járás
– június 25. kedd: Bátonyterenyei járás
– június 26. szerda: Salgótarjáni járás
– június 27. csütörtök: Balassagyarmati járás
– június 28. péntek: Pásztói járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fentebb megjelölt járások vállalkozásainál, különös tekintettel a biztonsági őrként, vagyonőrként, valamint portásként foglalkoztatottak bejelentésére és annak szabályosságára. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát is megvizsgálják az adóellenőrök az érintett vállalkozásoknál.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 26. héten az építkezéseken ellenőriznek, különös tekintettel az alkalmazottak bejelentésére. Az ellenőrzések kiterjednek még a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, valamint a jövedéki termékekre is. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 24. és 28. között a veszprémi és balatonfüredi járásban ellenőrzik a cukrászdákat és fagylaltozókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük