Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rengeteg magyar kapott SMS-t a ,,magyar rendőrségtől” – Újra a rendőrség nevét felhasználva próbálkoznak a csalók


Újabb adathalászok próbálkoznak a rendőrség nevével visszaélni. Sokadik alkalommal ismételten a rendőrség nevét felhasználva próbálnak előnyhöz jutni a csalók.

Szabálysértési bírság – ez az új követelés

Pénzcentrumnak többen is jelezték a kamu rendőrségtől származó SMS-eket, melyek szerint valamilyen „díjbekérőt” kaptak a telefonjukra egy általuk ismeretlen számtól. Az üzenetben a „RENDORSEG” hívja fel arra a figyelmüket, hogy ez az „utolsó lehetőségük” befizetni egy kicsit több, mint négyezer forintos büntetést.

Az üzenet alján egy link található. Aki erre kattint, semmiképp ne adja meg a felületen az adatait, mert ekkor történik meg biztosan a személyes adatokkal való visszaélés.

Rendőrség: nagyon fontos, hogy ne kattintsunk rá a linkekre

A magyar rendőrség néhány hete közölte: természetesen senki az ő nevükben nem kér, nem is kérhet sms-ben küldött linkkel pénzt, mert a szabálysértési bírságokat, büntetéseket nem így kell befizetni.

Adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével közigazgatási bírságra, tilosban parkolásra hivatkozva visszaélnek a rendőrség nevével, és a Rendőrségi Információs Portál imitálásával próbálnak meg jogtalanul pénzhez jutni, valamint személyes és bankkártyaadatokat megszerezni

– írta a rendőrség a saját honlapján szűk két hete.

A rendőrség az alábbiakat tanácsolja azoknak, akik ilyen vagy akár ehhez hasonló üzenetet kapnak:

  • NE kattintsanak a linkre, töröljék az üzenetet!
  • NE adják meg sem személyes, sem bankkártyaadataikat!
  • Saját adataik védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag az ugyintezes.police.hu webcím beírásával érjék el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük