Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb költség terheli meg a háztulajdonosok pénztárcáját, de ezúttal érdemes fizetni


A lakásbiztosítások is drágulnak, a novemberi adatok alapján már az is látható, hogy mennyivel. A szakértő szerint érdemes odafigyelni a megelőzésre.

Forrás: Shutterstock

Drágulás várható a biztosítások terén is – írja a Pénzcentrum. A lakásbiztosítások is többe fognak kerülni a következő évben, de érdemes költeni rá, mert segíthetnek egy esetleges komolyabb kár esetén.

Az idei évben is bőven volt felhőszakadás, jég, viharos szél, ami károkat okozhatott az ingatlanokban. A tulajdonosok érezhetik ennek súlyát, mert akik például novemberben kötöttek biztosítást, többféle kárra is felkészültek. A legtöbben a vízkárra készültek fel. Az esetleg elfolyó vízre 59 százalék kötött kiegészítő szolgáltatást, ablakbeázásra 52 százalékuk, tetőbeázásra 43 százalékuk – derült ki a Netrisk összesítéséből.

A most kötött új biztosítások átlagos éves díja 35 ezer forint, ami 4 ezerrel több a tavalyinál. Ezt még drágíthatják a kiegészítő biztosítások, például a viharra, az áramszünetre vonatkozóan.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet a megelőzés fontosságára. Például a kerti vízvezetékek víztelenítésére, a járdák takarítására vagy a klíma fagyvédelmére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük