Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb jelentős szigorítás léphet életbe a magyar utakon: erre készülhetnek az autósok


Jelentősen szigorítanák az autók egyedi átalakítására, tuningjára vonatkozó szabályrendszert – derül ki egy, az Építési és Közlekedési Minisztériumtól származó tervezetből, amelyet a Telex ismertetett.

A normaszöveg szerint a külföldről behozott tuningautók kötelező vizsgálata akár több százezer forint többletköltséget jelent majd a tulajdonosának. Plusz az illegális munkákat elvégző műhelyek is súlyos sarcot fizetnének. A rendelet szerint csak az egyes autótípusok legerősebb gyári kivitelének megfelelő teljesítménynövelő átalakítások kapnának zöld utat.

A koncepció szerint egy intézménynek kellene megvizsgálnia azon, külföldről érkező autókat, amelyeket átalakítottak. Végleges döntés nem született, azonban már többről van szó, mint egyszerű munkaanyag, mivel tárcaközi és társadalmi egyeztetés várható a kérdésben. Az utcán zajló illegális versenyek azt követően kerültek az érdeklődés középpontjába, hogy pár hónappal ezelőtt az Árpád hídon életét veszítette egy kerékpáros, miután egy spontán versenyzést követően egy autó nekicsapódott a szalagkorlátnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük