Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel

Túrógombóc tejszínes tejfölmártással


turogomboc-tejszines-tejfolmartassal

ELKÉSZÍTÉS

1.A túrót gondosan áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. A 2 dl búzadarát, a pici sót belekeverjük, és hagyjuk állni jó fél órát minimum, hogy a búzadara felszívjon egy kis nedvességet.

2.Közben elkészítjük az édes mártást hozzá. A tejfölt, a habtejszínt és a cukrot összekeverjük, ha esetleg valaki édesebben szereti, tehet még hozzá cukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad benne.

3.Felteszünk egy nagy lábasban vizet melegedni. A zsemlemorzsát egy egészen pici barna cukorral olajon elkezdjük pirítani. Nagyon kell figyelni, hiszen a cukor könnyen megéghet!

4.Közben az elkészült masszából közepesen nagy golyókat formázunk, jól összenyomjuk, nehogy szétessenek majd főzés közben. Amikor a víz felforrt, beleteszünk 4-5-6 golyót a lábas méretétől függően, és amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor a zsemlemorzsás keverékbe tesszük, és a lábast felemelve körkörös mozdulatokkal összerázzuk. Így egyenletesen befedett gombócokat kapunk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a gombócok.

MEGJEGYZÉS

A gombócokat ne dobjuk bele a forró vízbe, hanem inkább egy kanál segítségével helyezzük bele óvatosan, így elkerülhetjük, hogy szétessenek a gombócok! 🙂
Aki még kicsit ínyencebb, tehet a mártásba egy kicsi fahéjat.

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl búzadara
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • pici só
  • pici barnacukor
  • olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pici habtejszín

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük