ELKÉSZÍTÉS
1.A túrót gondosan áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. A 2 dl búzadarát, a pici sót belekeverjük, és hagyjuk állni jó fél órát minimum, hogy a búzadara felszívjon egy kis nedvességet.
2.Közben elkészítjük az édes mártást hozzá. A tejfölt, a habtejszínt és a cukrot összekeverjük, ha esetleg valaki édesebben szereti, tehet még hozzá cukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad benne.
3.Felteszünk egy nagy lábasban vizet melegedni. A zsemlemorzsát egy egészen pici barna cukorral olajon elkezdjük pirítani. Nagyon kell figyelni, hiszen a cukor könnyen megéghet!
4.Közben az elkészült masszából közepesen nagy golyókat formázunk, jól összenyomjuk, nehogy szétessenek majd főzés közben. Amikor a víz felforrt, beleteszünk 4-5-6 golyót a lábas méretétől függően, és amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor a zsemlemorzsás keverékbe tesszük, és a lábast felemelve körkörös mozdulatokkal összerázzuk. Így egyenletesen befedett gombócokat kapunk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a gombócok.
MEGJEGYZÉS
A gombócokat ne dobjuk bele a forró vízbe, hanem inkább egy kanál segítségével helyezzük bele óvatosan, így elkerülhetjük, hogy szétessenek a gombócok! 🙂
Aki még kicsit ínyencebb, tehet a mártásba egy kicsi fahéjat.
HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 dl búzadara
- 3 egész tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
- pici só
- pici barnacukor
- olaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- pici habtejszín
Like this:
Like Loading...