Törli az inaktív felhasználói fiókokat a Microsoft

40 eve varos vasarosnameny
Illusztráció

Illusztráció

Kétévente legalább egyszer be kell majd lépni a regisztráció megőrzéséhez.

Nem szokatlan a webszolgáltatások körében az inaktív felhasználói fiókok törlése. A praktika oka, hogy a régóta nem látott felhasználók valószínűleg elveszítették az érdeklődésüket az adott szolgáltatás iránt, így a fiókjaik másra sem jók, minthogy lassítsák a felhasználói adatbázist tartalmazó szerver működését. A fiókjaik törlése lényegében egy karbantartási lépés, amellyel erőforrásokat szabadítanak fel az üzemeltetők.

A Microsoft a napokban frissítette a szolgáltatási feltételeit, a szöveg szerint 2019. augusztus 30-tól kezdve automatikusan és visszaállíthatatlanul törölni fogja az olyan Microsoft-fiókokat, amelyekbe már két éve nem jelentkeztek be a tulajdonosaik.

Természetesen a Microsoft-fiók rengeteg mindent összefog, éppen ezért bizonyos esetekben a cég eltekint az inaktivitás miatti törlésüktől.

Ilyen körülmény lehet, ha a felhasználó vásárolt valamit a fiókján keresztül (például egy appot a Microsoft Áruházból),

folyamatban lévő előfizetéssel rendelkezik (például Xbox Game Pass vagy Office 365),

elérhetővé tett valamit a Microsoft online boltjaiban;
valamiféle minősítést szerzett a Microsofttól,
rendelkezik a fiókjában pénzegyenleggel;
potenciálisan kifizetésre számíthat a Microsofttól;
a szülői felügyeleti szolgáltatáson keresztül hozzá van csatolva a felhasználói fiókjához egy fiatalkorú Microsoft-fókja

/origo.hu/

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!