Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert

40 eve varos vasarosnameny

youtube tv

A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.

Az elmúlt bő egy évben a Facebook mellett a YouTube is nagyon sok kritikát kapott. Az oldalt erős kritka érte amiatt, hogy nem tesz semmit a videomegosztón megjelenő pedofilok ellen – végül egy meglehetősen favágó módszert választottak a probléma kezelésére –, és az ajánlórendszer működésére is sok volt a panasz. Ez utóbbi esetében arról van szó, hogy nagyon sok olyan videó került be az ajánlott videók közé, amelyek tartalma valamilyen szempontból ártalmas lehet.

Tipikus példa volt erre az, amikor a tudósok prezentálták a világ első olyan fotóját, ami egy fekete lyukról készült, a YouTube pedig – a téma iránt megnövekedett felhasználói érdeklődés miatt – egészen furcsa videókat kezdett el bedobálni az ajánlott kontentek közé. Most viszont azt ígérik, hatékony megoldást adnak a felhasználók kezébe, amivel kigyomlálhatják az ilyen tartalmakat.

A fejlesztők bejelentették, mostantól nagyobb befolyásunk lesz arra, mi jelenjen meg a kezdőoldalon, és mi az ajánlott videók között. Ennek eredményeként lehetőségünk lesz arra, hogy különböző kategóriákra kattintva mondjuk meg, milyen típusú videók érdekelnek bennünket – legyen az DIY vagy épp zenei tartalom.

Emellett abba is jobban beleszólhatunk, hogy milyen típusú videókat nem akarunk látni. Ehhez bevezetik a Don’t recommend channel (magyarul nagyjából: Nem ajánlható csatorna) nevű funkciót, így az összes videót elrejthetjük, amit egy adott tartalomkészítő feltölt. Persze ezek nem törlődnek a platformról, de sem a kezdőlapon, sem az ajánlott videók között nem jelennek majd meg azután.

További érdekes újdonság, hogy a YouTube a jövőben azt is elárulja a felhasználóknak, miért ajánl egy bizonyos videót vagy videóst.

/hvg.hu/

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!