Ne töltse le! A felhasználók pénzére utazik ez az applikáció

40 eve varos vasarosnameny

telefon mobilA CSIS Security Group biztonsági cég nemrég nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint legutóbb több mint 10 millióan töltöttek le egy hamis, samsungos telefonokhoz szánt, rendszerfrissítéseket ígérő appot mobiljukra. Az „Updates for Samsung” szoftver a telepítés után átirányítja a felhasználókat egy rosszindulatú oldalra, ahol a frissítés letöltéséért pénzt próbál kicsalni. Még szomorúbb, hogy bár a biztonsági szakértők értesítették a Google-t, az app még mindig megtalálható az áruházban, ezért lehetőleg senki ne töltse le.

Ha nem szeretnénk áldozatul esni kártékony alkalmazásoknak, alapvetően két dologra érdemes fokozottan figyelnünk: nézzük meg alaposan az app feltöltőjét, honlapját, és olvassunk bele az értékelésekbe. Ha sokan panaszkodnak gyanúsan felugró reklámokra, vagy egyéb anomáliákra, inkább ne kockáztassunk!
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!