Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Advent Vásárosnaményban, Kiemelt rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban


A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó VásárosnaménybanVásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban immár ötödik alkalommal megrendezett ,,Advent Vásárosnaményban,, programsorozat minden évben tartogat valami különlegeset, mint a most hétvégén megrendezésre kerülő ,,Szólj ötágú síp,, fantázianevet viselő nemzetközi kórustalálkozó.

A Beregben megrendezendő kórustalálkozó a térség legnépszerűbb, és legnagyobb részvétellel bíró karácsony előtti kórusművészeti rendezvénye, mely számos művészetpártoló személyt vonz a Bereg szívébe. Advent harmadik ezüstvasárnapján a gyertyagyújtást követően találkoztak ismét a határon innen és túlról is érkező kórusok és művészeti csoportok. Céljuk, hogy zenéjükkel, énekeikkel együtt hangolódjanak az ünnepre. A koncert folyamán szebbnél szebb előadásokkal  találkozhatott a lelkes hallgatóság a Lónyay Menyhért Baptista Szakközép- és Szakiskola aulájában megrendezett eseményen. Együtt készülve az ünnepre, Krisztus születésére és eljövetelére figyelve, építve az összetartozást, együtt keresve Isten dicsőségét.A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (1)

A térségben egyedülálló művészeti találkozóját immár hagyományos módon a város polgármestere, Filep Sándor nyitotta meg.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (2)
Köszöntőjét követően először a város újonnan alakult ékessége, a Vásárosnaményi Férfikar csodálatos dallamait hallhatta a zsúfolásig megtelt aula közönsége.
elvalaszto 4

A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (3)
A beregi férfiak alkotta kórus után az immáron öt évtizedet megélt Liszt Ferenc Vegyeskar tagjai kápráztatták el a jelenlévőket.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (4)
A romániai Bihar megyéből érkező Margittai Mi Kis Kórosunk fenséges gyerekdallamai zengték be a találkozó helyszínéül szolgáló aulát.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (5)
A határon túlról érkező kórusok sora ezzel nem ért véget, hiszen a Szlovákiából érkező Nagykaposi Cantabile Női Kamarakórus egyedülálló produkciója fokozta az este zenei katarzisát.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (7)
Az idén is meglepetéssel készültek a résztvevők, hiszen  általuk közösen énekelt karácsnyi dal színesítette a kora esti programot.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (6)
A közös éneklést követően a külföldről érkezők sorát az Ukrajnából érkező Ungvári Gyermek Művészeti Iskolatanári kórusa színesítette.
elvalaszto 4
A térségben egyedülálló nemzetközi adventi kórustalálkozó Vásárosnaményban (8)
Végezetül a pestszentlőrinci Vörösmarty Leánykar és Vegyeskar műsora tette fel a koronát a rendezvényre, melynek végén állva tapsolva köszönték meg a résztvevőknek a tartalmas és fantasztikus előadásokat.