Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a vásárosnaményi rendőrök

Prevenciós jelleggel tartottak ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök.A közúti balesetek megelőzése érdekében tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök 2017. december 18-án. A prevenciós jellegű ellenőrzés elsődleges célja a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása volt. A rendőrök ellenőrizték a kerékpárok felszereltségét, melynek során segítő szándékkal hívták fel az érintettek figyelmét az esetleges hiányosságokra. Vizsgálták továbbá a láthatósági szabályok betartását, valamint a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan használatát.

Fogadják meg az alábbi tanácsainkat a gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzése érdekében:

– A járművezetők tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit! Ősszel és télen ugyanis a kedvezőtlen időjárási- és látási viszonyok miatt jóval nehezebb észlelni a gyalogosokat és kerékpárosokat.

– Vezessenek lassabban, körültekintőbben és számoljanak azzal, hogy a jármű féktávolsága a megváltozott útviszonyok következtében megnőhet!

– Fokozott óvatossággal közelítsék meg a nagyobb forgalmú bevásárlóközpontokat, pályaudvarokat, valamint a gyalogos- átkelőhelyek környékét!

– Számítsanak arra, hogy korlátozott látási viszonyok mellett az úttest szélén közlekedők láthatósága csökken, ezért tartsanak mindig kellő oldaltávolságot!

– Gyalogosként soha ne lépjenek le kellő körültekintés nélkül az úttestre!

– Saját biztonságuk érdekében a gyalogosok és kerékpárosok használjanak láthatóságot elősegítő felszereléseket!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság