Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Advent Vásárosnaményban, Kiemelt rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

A harmadik gyertya fénye is beragyogja Vásárosnamény adventi koszorúját


egyedik adventi gyertyagyűjtás vasarosnameny (2)Vásárosnamény – Az  advent  harmadik vasárnapja az ezüst vasárnap, ez az örvendezés vasárnapja. A Bereg szívében, Vásárosnaményban immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen a soron következő, harmadik gyertyát Filep Sándorral közösen a helyi Református Egyházközség képviseletében, dr. Pótor Imre lelkész gyújtotta meg a város főterén, a Szent István Emlékparkban.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1562784560477264/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]
Az advent az egyházi év kezdete, a karácsonyi előkészület négyhetes időszaka. Ez a szent idő: a várakozás és a reménykedés ideje. Az adventet és a koszorút uraló négyes szám a karácsonyt megelőző négy hetet jelzi. Vasárnaponként eggyel több gyertyát kell meggyújtani, s karácsony estéjén az egész fenyőfa fénybe borul. A harmadik héten, amikor felgyulladnak immár három gyertya lángjai, arra a világosságra gondolhatunk, ami a pásztorokat is megvilágította. Eljött a világ világossága, és a sötétségből szabadulást hozott mindannyiunknak.egyedik adventi gyertyagyűjtás vasarosnameny (3)

A szép számmal egybegyűlt ünnepelni vágyókat elsőként Iványi Tamás köszöntötte, aki a később kezdődött adventi kórustalálkozó résztvevőit konferálta fel.

elvalaszto 4
Konferálását követően a vásárosnaményi, illetve annak testvér-településeinek adventi dallamai zengték be a város főterét.

elvalaszto 4
egyedik adventi gyertyagyűjtás vasarosnameny (4)
Az ünnepi dallamok befejeztével a város első embere, Filep Sándor köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében a város elmúlt hetekben zajlott ünnepi programjairól és annak meghittségéről ejtett néhány szót.

elvalaszto 4
egyedik adventi gyertyagyűjtás vasarosnameny (5)
Beszéde után dr. Pótor Imre református lelkész ünnepi igehirdetése hangzott el, aki a karácsony és a megváltó, Jézus Krisztus szentségéről beszélt.

elvalaszto 4
Az igehirdetést követően a város polgármesterével közösen gyújtották meg a harmadik, ezüst vasárnapi gyertyát.

elvalaszto 4
egyedik adventi gyertyagyűjtás vasarosnameny (1)
Majd a helyi Református Egyházközösség Énekkara és tagjai által előadott, ünnepi hangulatú prózai előadások és énekek hangzottak el.

elvalaszto 4
Az énekkar szolgálata után Filep Sándor zárszavaival ért véget a harmadik gyertyagyújtás.

[slideshow_deploy id=’132299′]