Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Szidták a rendőrt – példás büntetésre számíthat a nagycserkeszi pár

Képünk illusztráció Fótó: pixabay

A Nyíregyházi Járási Ügyészség becsületsértés vétségével vádolja azt a nagycserkeszi házaspárt, akik az igazoltatásuk során, a férjjel szemben intézkedő rendőrjárőrt becsületsértő kifejezésekkel illették.

A vádlott és felesége idén nyáron az egyik bokortanyán közlekedett személygépkocsival, amikor a velük szemben elhaladó rendőrjárőrök észlelték, hogy a sofőrnek nincs bekapcsolva a biztonsági öve.

Megállították őket, és a férjet – a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedés alá vonták. Ez alatt a férfi végig lekezelő, arrogáns, provokáló hangnemben beszélt a rendőrrel, a felvett jegyzőkönyvet sem írta alá.

Az intézkedést követően korábbi sérelmeiket felhozva az egyik rendőrt mindketten becsületsértő kifejezésekkel illették, vele szemben a tisztelet leghalványabb jelét sem mutatták, ezért az ügyészség mindkettőjükkel szemben példásan szigorú, szabadságelvonással járó büntetés kiszabását indítványozta, ugyanis az ilyen jellegű, a hivatalos személyekkel szembeni bűncselekmények elszaporodtak megyénkben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség