Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

800 milliós beruházás valósult meg Nyíregyházán

Fotó: Facebook

A két körforgalomnak köszönhetően dinamikusabb lesz a haladás, ami a levegő minőségére is hatással lesz.

Befejeződött Nyíregyházán a Család utca-Belső körút, valamint a Család utca-Szalag utca kereszteződésekben az új körforgalmú csomópontok kivitelezése. Az új csomópontokat szeptember 8-án adta át Kovács Ferenc polgármester.

A bruttó közel 822 millió forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Kerékpárút és csomópont fejlesztés Nyíregyháza területén II. ütem” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program közvetett célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt keretében 4 projektelem valósult meg:

  • Család utca – Belső körút körforgalmú csomópont fejlesztése
  • Család utca – Szalag utca körforgalmú csomópont fejlesztése
  • Kemecsei út – Vénusz utcai csomópontban gyalogos átvezetés a Fürdő utcáig, Korányi úti gyalog és kerékpárút vasúti átvezetésétől a vasúttal átellenes oldalon való tovább vezetése a Fürdő utcáig
  • Kerékpáros létesítmények

„Kerékpárosbarát” településrész alakult ki a Fürdő utca teljes szakaszán irányhelyes kerékpáros létesítmény megvalósításával, valamint a Berenát utcától északra, a Kemecsei úttól pedig nyugatra eső belterületi tömbrészlet csillapított forgalmú településrésznek történő kijelölésével.

A projekt részeként sikerült Sóstógyógyfürdőt “szakadásmentesen” bekapcsolni Nyíregyháza kerékpáros közlekedésébe.

/szabolcsihir.hu/