Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szexuálisan zaklatta női betegét egy háziorvos vizsgálat közben


Az eset három évvel korábban, 2021. július 21-én történt, amikor a férfi orvos háziorvosi ügyeletben egy női betegét vizsgálta meg, és eközben a higiéniai és szakmai szabályokat megszegve, hatalmi helyzetével visszaélve szexuálisan zaklatta.

Képünk illusztrációi

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség kényszergyógykezelést indítványoz egy külföldi orvossal szemben, aki betegét szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette – írta meg a Blikk.

Az eset még 2021. július 21-én történt, amikor a férfi orvos háziorvosi ügyeletben egy női betegét vizsgálta meg, és eközben a higiéniai és szakmai szabályokat megszegve, hatalmi helyzetével visszaélve szexuálisan zaklatta. A vádirat szerint az orvos kóros elmeállapotban volt. Emiatt nem volt képes felismerni tettei társadalomra veszélyességét, illetve ennek megfelelően cselekedni. A férfit szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állították bíróság elé. Jelenleg is más ügy miatt kényszergyógykezelés alatt áll. Júniusban tartott előkészítő ülésén nem ismerte be bűnösségét, így az ügy folytatódik.

A kényszergyógykezelés határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés, amelyet a törvény a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében ír elő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük