Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek

Szenzáció: nem Földön készült szerkezeteknek minősített néhány ufót a Pentagon

New York Times legutóbbi riportjából kiderült, hogy az amerikai nemzetvédelmi minisztérium hamarosan újabb dokumentumokat hozhat nyilvánosságra az ufókkal kapcsolatban.

Az újság szerint a Pentagon egyes tisztjei állítólag olyan tárgyakat fedeztek fel, amelyeket nem e világi repülő szerkezetek maradványaiból szereztek be az elmúlt évtizedekben.

The Times értesülései szerint miközben a Pentagon azt állította, hogy feloszlatta az ufókkal foglalkozó ügyosztályát, valójában csupán az iroda nevét változtatták meg, a szenátus bizottságának jelentése alapján így minden hatodik hónapban újabb iratokat oldhatnak fel a titkosítások alól.

Az igazán megdöbbentő mégis az, hogy nem konkrétan az állítólagos földönkívüli úrhajók hanem a hadsereg által észlelt jelenségek lehetnek a középpontban. A The Times kiemeli, hogy lehetséges ufó-becsapódások után fennmaradt tárgyakat is begyűjthettek a hatóságok, amelyet Harry Reid szenátusi vezető szintén megerősített.

Miután jobban megvizsgáltam az ügyet, arra a következtetésre jutottam, hogy voltak bizonyos anyagok, amelyeket a kormány és a privát szektor saját kezében tartott, bizalmasan elzárva a nyilvánosságtól.”

mondta Reid az újságnak.

Eric W. Davis asztrofizikus, aki a Pentagon szaktanácsadója is egyben egyszerűen úgy nyilatkozott,

“Nem erről a világról származó járműveket találtunk. Mi ilyeneket képtelenek lennénk legyártani.”

Ezzel szemben Marco Rubio szenátor úgy gondolja, sokkal inkább más nemzetek fejlett technológiájáról lehet szó, mintsem földönkívüli tárgyakról:

“Vannak olyan objektumok, amelyek katonai bázisaink felett repkednek, valószínűleg hadgyakorlatokat végeznek, mi pedig nem tudjuk megfejteni, mik lehetnek pontosan, egyáltalán hozzánk tartoznak-e. Szerintem jobb lenne, ha kiderülne, ufókról van szó, mert ha az oroszok vagy a kínaiak ennyire előttünk járnak, az intő jel lehet számunkra.”

Az utóbbi pár évben egyre több azonosítatlan repülő tárgyakról szóló hivatalos dokumentum látott napvilágot, nem beszélve azokról a felvételekről, melyeket magas rangú pilóták és katonatisztek készítettek. Az egyik mai napig tisztázatlan, 2017-es “találkozó” során például egy “Tic Tac”-nak becézett tárgy pillanatok alatt képes volt 18 ezer méterről 15 méterre változtatni a magasságát, amit egyetlen földi jármű sem tud végrehajtani.