Közzétette - Kategória - Anno a Beregben

Szatmár-Beregi Szilva Út


Szatmár-Beregi Szilva Út

Az egyesület a 2000-es évek közepén alakított ki kapcsolatot a romániai Szatmár Megyei Agrár, Kereskedelmi és Iparkamarájával, ahol megfogalmazódott az az együttes igény, hogy a „szilvaút” mint turisztikai termék, mint tematikus út továbbfejlesztésre kerüljön és a határmentiségre alapozva Szatmár-Szatmár Szilvaút kerüljön kialakításra.

A romániai Szatmár megyét és a magyarországi szatmár-beregi tájegységet egyaránt változatos turisztikai potenciál jellemez, számos gyönyörű gyaloglásra, pihenésre alkalmas tájaik, kulturális és történelmi értékeik különleges vonzerővel bírnak a határmenti térségbe érkező turisták számára.

A Szatmár-Szatmár Szilvaút kidolgozása érdekében a Kamara és a Szilva Út Egyesület egy üttműködött a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesülettel. A közös termékfejlesztési program keretében készült el a Szatmár-Szatmár Szilvaút, mint tematikus túraútvonal, önálló turisztikai termék.

A román és magyar partnerek együttműködésnek köszönhetően a Szatmár-Szatmár Szilvaút tartalmas kikapcsolódást biztosít azon új és régi érdeklődők, vendégek, turisták számára, akik felkeresik ezt a határmenti térséget és személyesen is megismerkednek a szép és érdekes helyekkel, megismerik a tájegységek hagyományait és – a szilvához is kötődő – tájtermékeit, s mindezt egy határon átnyúló, szép és változatos tájakon vezető útvonalon haladva tehetik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük