Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Sokkoló felvételek a magyar utakról, repkedtek is a vaskos bírságok


Tilosban előzés, piros lámpánál várók kikerülése, büntetőfékezés és egyéb szabálytalanságok láthatóak négy percnyi videón, a Civil Pofátlan(TAN)ítás újabb epizódjában.

Rendszeresen közzétesz a rendőrség (rendszerint civil) járőrautóból rögzített felvételeket, amelyek végén meg is állítják a szabálytalan autósokat, de természetesen nincs kapacitás az utak minden kilométerén jelen lenni. Ezért indult el a Pofátlanítás sorozat civil változata, ahol teljesen hétköznapi kocsikban rögzített fedélzeti kamerák rögzítik az eseteket, a készítők beküldik őket a Budapesti Autósok Közössége oldalra, amelynek üzemeltetői publikálják a társadalomra veszélyes eseteket.

Több mint egy éve megállapodást kötött a közösség az ORFK-val, és ennek keretében a legsúlyosabb eseteket azonnal továbbítják a rendőrségnek, hogy a cselekménytől számított minél rövidebb időn belül és minél eredményesebben elkezdődhessen az eljárás. Ez a civil videósorozat már a 12. epizódnál jár, és egyik szabálytalan autósnál sem férhet kétség ahhoz, hogy megérdemli a bírságot (amit az üzembentartóra rónak ki, hacsak nem nevez meg mást, aki az adott időben vezetett).