Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rossz hírt közöltek Müller Cecíliáék – Ismét terjedőben van a koronavírus Magyarországon


A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja a 26. naptári héten a mérsékelt koncentráció-tartományban emelkedést mutat; a tendenciát tekintve az ország legtöbb pontján emelkedés látható – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

A magyarországi települések közül emelkedés figyelhető meg Békéscsabán, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán, valamint Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén. A többi település mintáit stagnálás jellemzi, csökkenés sehol sem tapasztalható.

Influenza

Az Influenza A örökítőanyag országos átlagkoncentrációja enyhe emelkedést mutat. A vizsgált területek többségénél – az előző hetekhez hasonlóan – kimutatási határ alatt maradt a szennyvízből detektálható örökítőanyag mennyiség. Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, valamint Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területéről származó minták kis mértékű, de pozitív eredményt adtak – olvasható egyebek mellett.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük