Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ősztől indul az állami program – Fontos részleteket közöltek az ingyen megszerezhető jogosítványról


A projekthez kapcsolódó pilotprogramban már zajlik a kijelölt szakoktatók képzése. Az ingyenes jogosítvány a végzős középiskolások előtt nyílik meg a kiválasztott intézményekben.Már az ősszel elindulnak az ingyenes jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamok – ez derült ki a honvédelmi tárca közleményéből.

Ebben a Honvédelmi Minisztérium arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány korábbi döntései alapján az állam

2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza.

Kiderült, hogy a magyar honvédség a gyakorlati képzést támogatja és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat.

Azt is írták, hogy a projekthez kapcsolódó pilotprogramban zajlik a kijelöltek szakoktatók képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. végez. A szakoktatói képzésben a magyar honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben

  • betöltötték 23. életévüket,
  • középiskolai érettségivel,
  • valamint legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel
  • és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek.

A tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul. Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a magyar honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük