Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Rakétát lőttek egy amerikai hadihajóra a jemeni húszi lázadók a Vörös-tengeren


Az amerikai hadsereg elfogott egy újabb rakétát, amelyet a jemeni húszi lázadók lőttek ki vasárnap az amerikai haditengerészet egyik Vörös-tengeren cirkáló hadihajója felé – közölte a hadsereg regionális parancsnoksága hétfőn az X közösségi médiaplatformon.

Fotó: MTI/EPA/Jahja Oszama

  • Mi lett vele? Viharos szakítása után háromgyermekes édesanya lett a megasztáros

  • Megrázó felvétel: féléves kisbaba is utazott a Kispesten frontálisan karambolozó család autójában

A rakétát az amerikai légierő a jemeni Hodeida kikötőváros közelében fogta el. Áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés.

Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók számos támadást intéztek a Vörös-tengeren közlekedő – szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő – kereskedelmi és hadihajók ellen azóta, hogy Izrael októberben hadműveleteket kezdett Gázában az övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet katonai és politikai gépezetének felszámolására.

Az izraeli hadműveletek előzményeként a Hamász tavaly október 7-én összehangolt terrortámadást hajtott végre Izrael déli térségében. A támadásban 1200 ember meghalt, több mint háromezer megsérült és a terrorszervezet Gázába hurcolt 240 túszt, akik közül sokan még mindig fogságban vannak.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük