Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Izrael szerint a Hamász ki akarja terjeszteni a háborút


A védelmi miniszter úgy véli, a szervezet lángba akarja borítani Ciszjordániát és a Templom-hegyet, amely mind a zsidók, mind a muszlimok számára szent hely-

Nyitókép: Forrás: X / Israel Defense Forces

A Hamász iszlamista terrorszervezet ki akarja terjeszteni a háborút a Gázai övezeten túlra, egész Ciszjordánia területére – jelentette ki Joáv Galant izraeli védelmi miniszter.

„A Hamász célja, hogy lángba borítsa Júdeát és Szamáriát, és ha lehetséges, a Templom-hegyet is” – mondta Galant vasárnap a Ciszjordánia izraeli felügyelet alatt álló területeiről érkező katonai parancsnokokkal tartott megbeszélésén.

A Hamásznak az október 7-i Izrael elleni terrorista támadásával nem sikerült demoralizálnia az izraelieket és nem sikerült éket vernie Izrael és az Egyesült Államok közé – folytatta Galant, hozzátéve, hogy ennek okán a szervezet most lángba akarja borítani Ciszjordániát és a Templom-hegyet, amely mind a zsidók, mind a muszlimok számára szent hely.

A védelmi miniszter utasította a parancsnokokat, hogy készüljenek föl a háborúra, a csapatok álljanak készenlétben és a hírszerzők gyűjtsék a szükséges információkat.

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük