Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Pusztító robbanás miatt szükségállapotot hirdettek a Seychelle-szigeteken


Szükségállapotot rendelt el csütörtökön Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt.

Készítő: MERVYN MARIE
|
Forrás: AFP
Szerzői jog: AFP or licensors

A Wavel Ramkalawan hivatala által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a Mahé-szigeten, a CCCL robbanóanyagraktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében.

Emellett a heves esőzések okozta áradások is nagy pusztítást okoztak. Mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. Az iskolák zárva maradnak, csupán az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik – fűzték hozzá.

A szükségállapotot hirdető elnök a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban, és az egyperces néma megemlékezésre szólított fel.

A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni.

A kormány az X-en azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek.

Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek turisták kedvelt célpontja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük