Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Pintér szerint minden rendben a közbiztonsággal, nem kell félni, hazánk a világ 14. legbiztonságosabb országa


Kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes a magyar közbiztonság, Magyarország a világ 14. legbiztonságosabb országa – hangsúlyozta a belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara (NKE RTK) és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén.

Pintér Sándor a végzős és esküt tett hallgatóknak gratulálva és őket köszöntve kiemelte, hogy az egyetemi oktatás magas színvonala felkészítette őket a szolgálatra és a tanulmányaikat kitűnő eredménnyel befejező hallgatóktól azt kérte, hogy szolgálatuk ellátásakor is legyenek élenjárók.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy Magyarországon az állampolgárok jogkövető magatartással is támogatják a rendvédelmi szervek munkáját és kiemelte, hogy az állampolgári, társadalmi megítélés terén az első helyen szerepelnek a rendvédelem területén dolgozók.

A hivatásos állomány tagjainak megbecsülése társadalmi szinten is kiemelkedő – mondta, hozzáfűzve, hogy a végzős hallgatók ennek az állománynak lettek most a tagjai.

Az eseményen az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán – írja az MTI.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük