Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Indulnak a vasúti pályafelújítások országszerte – Itt a MÁV bejelentése, ez rengeteg magyar utóízűt érint


Pályafelújítások miatt több vasútvonalon is módosul a menetrend. Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt bizonyos vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, néhány szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között július 1-jétől 16-ig több ütemben karbantartást végeznek, emiatt változik a menetrend.

Július 6-án és 7-én a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, ezeken a napokon nem kell változásra számítani; július 1-jén, 5-én, 8-án, valamint 12-én és 13-án a változások néhány esti és reggeli vonatot érintenek, a vonatok többsége a megszokott menetrend szerint közlekedik.

A Komárom-Székesfehérvár vonalon július 6-án és 7-én Székesfehérvár és Kisbér állomás között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek; Székesfehérvár és Kisbér között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez – írták.

Közölték azt is, hogy a Füzesabony-Eger vonalon július 6-tól 9-ig az IR87-es Agria InterRégió vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a maklári vasúti átjáró átépítése miatt; Füzesabony és Eger között pótlóbuszokkal kell utazni.

Július 6-tól 9-ig a Füzesabony-Eger közötti lezárás miatt az Eger-Szilvásvárad vonalon is pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon augusztus 18-ig Cegléd és Abony, valamint a Szajol-Kisújszállás-Karcag vonalszakaszon végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend – áll a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük