Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Pintér Sándor döntött: kínai rendőröket is bevetnek a közbiztonság növelése érdekében hazánkban


A kormány a turisztikai biztonság javítását emlegeti, a kritikusok szerint a kommunista rezsim így akarja állampolgárait megfigyelni.  Közös járőrszolgálatot látnak el a magyar és kínai rendőrök – írja a Die Welt nyomán a Telex.

Fotó:
ICHIRO OHARA
| Forrás:
The Yomiuri Shimbun via AFP

A lapnak mindezt a Belügyminisztérium is megerősítette. „A két ország rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet” – olvasható a tárca válaszában. Hozzátették, hogy a hasonló megállapodások nem példa nélküliek. Itt megemlítették, hogy magyar rendőrök is teljesítenek szolgálatot a horvát tengerparton a turisztikai főszezonban, de voltak már osztrák egyenruhások is a Balatonnál. Az érintett városokat, a résztvevő rendőrök létszámát, a turisztikai csúcsidőszakokat és helyszíneket a végrehajtó szervek alakítják majd ki a szolgálatszervezési szempontok figyelembe vételével.

A Telex cikke felidézi az Euronews beszámolóját is, amiben megszólalnak a megállapodás kritikusainak is. Eszerint a kommunista diktatúra rendőreivel Magyarországon is ellenőrizné állampolgárait. Az nem titok, hogy Kína világszerte illegális rendőrörsöket telepített különféle országokba. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy Magyarországon is van egy ilyen létesítmény, bár a Belügyminisztérium szerint idehaza nem működik egy sem.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük