Közzétette - Kategória - Tabuk nélkül - Szerelem, Szex és Párkapcsolat

FACEBOOK OLDAL

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

FACEBOOK VIDEÓK

TWITTER BEJEGYZÉSEK

INSTAGRAM KÉPEK

Öt pikáns tény a női orgazmusról

Isolated erotic sexy couple on black background

Fotó: Getty Images

Ha gond nélkül juttok a csúcsra, akkor talán nem is érted, mit lehet erről ennyit beszélni – de ha éppenséggel nem élvez el könnyen a barátnőd, akkor ajánlatos minden kis kapaszkodót megragadnod a siker érdekében. Íme, a létra első néhány foka!

Most akkor van G-pont?

A G-pont szinte tényként kering a köztudatban, de segítségével csak odáig jutottunk, hogy nők és férfiak egyaránt rosszul érzik magukat miatta. A férfiak akkor, ha nem tudják a segítségével eljuttatni a partnert a csúcsig, a nők pedig attól, hogy képtelenek így orgazmust átélni, pedig „ott van az a valami”.
A valóság ezzel szemben az, hogy jelenleg úgy tűnik, „nincs ott semmi”, tehát nem is csoda, ha pusztán a behatolástól, vagy a belső ingerléstől nem jön a várva várt orgazmus. A jelenlegi kutatások szerint a G-pontnak hitt terület csikló, a hüvely és a méh idegeinek együttes és összehangolt működését fedi le, tehát egyáltalán nem koncentrálható egy nehezen fellelhető, érményi területre.

Cserébe van C-pont

Ne aggódj, nem egy újabb legendával jövünk, sok helyen illetik C-spot, azaz „C-pont” jelzővel a csiklót, ezzel is utalva rá, hogy a G-pont helyett mire érdemes időt szánnod. A nők túlnyomó többsége, 70%-a igényli a közvetlen stimulációt a szeretkezés alatt ahhoz, hogy eljusson a csúcsra.
Ez történhet orálisan, kézzel, de ha megfelelő szögben érkezel, akkor az együttlét során, akár „extra” mozdulatok nélkül is siker koronázhatja a behatolást. Az mindenesetre biztos, hogy érdemes erre a területre időt szánnod, ugyanis az itt található 8000 idegvégződés sokkal megbízhatóbb eredményt kínál, mint a misztikus G-pont.

És ha mégis könnyen elélvez?

Akkor legyél büszke magadra és rá, mert bár kevesen vannak, de akadnak olyan nők, akik a behatolástól is képesek az orgazmusra (kb. 20%, szóval nem túl nagy az arány).
Mi ennek az oka? Az új kutatások szerint a nagyobb méretű csikló állhat a háttérben, de mindez nem feltétlenül látszik kívülről, az aprónak tűnő szervecske ugyanis valójában elég méretes.

Fontos szempont ezen felül az elhelyezkedése is. Ha közel van a „bejárathoz”, akkor jó eséllyel elegendő lesz a behatolás az orgazmushoz, míg ha távolabb található, minden bizonnyal szükség lesz némi extra segítségre a csúcspont átéléséhez.

Mennyi az annyi?

A felmérések szerint a nőknek legalább 20 percnyi ráhangolódás és szexuális aktivitás szükséges ahhoz, hogy eljussanak a csúcspontra, de ha bemelegednek, akkor átlagosan csak 4 percet kell várniuk a következő orgazmusig. Fontos és érdekes szám a 75% is, a leszbikus párok ilyen magas arányban élnek át orgazmust a közös szeretkezések során.

Sajnos a 2014-es tanulmány nem vizsgálta, hogy a heteró párok milyen eredménnyel büszkélkedhetnek, de magad is ellenőrizheted a rátok jellemző adatokat. Számold össze, tíz szeretkezésből mennyi végződik orgazmussal és máris láthatod, van-e még mit fejlődnötök a női párosokhoz képest.

A női orgazmus jobb?

Sajnos a konkrét eredményeket kis eséllyel tudjuk meg valaha, hiszen nincs olyan, aki mindkét orgazmust egyöntetűen átélhetné. De adataink szerencsére már vannak! Ebből pedig tudjuk, hogy a csiklóban kétszer annyi idegvégződés található, mint a péniszben.
Szóval igaz, hogy a nők nehezebben érnek el a csúcsra, de ha sikerült, akkor úgy tűnik, nagyobb örömben van részünk. Emellett idővel bizonyítottan nő az esély a gyakoribb orgazmusra, és ez nem csak annak köszönhető, hogy a felnőtt nők tisztában vannak az igényeikkel.
A csikló folyamatos növekedésben van: 32 éves korra eléri a pubertáskor négyszeresét, míg a változókorban a születési méret hétszeresével büszkélkedhet.

Vélemény, hozzászólás?