Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

Őszi tippek


Őszi tippek

Az ősz talán az év legszebb szezonja. A természet csodálatos színekben pompázik, az idő még kellemes szabadtéri programok megvalósításához – legyen az  hétvégi kirándulás, kerti grillezés vagy piknik ebédidőben. Az egyre hidegebb és rövidebb nappalok azonban a tél közeledtére figyelmeztetnek, amire érdemes alaposan felkészülnünk – a családban, otthonunkban, életmódunkban. Ehhez adunk tuti őszi tippeket..

Család

A gyerekes családok fókuszpontja az iskola. Az iskolakezdők számára különösen fontos esemény az első tanítási nap, de idősebb gyerekek is izgalommal várják a tanévnyitót. A hosszú nyár “unatkozós” napjai után már a legtöbb szülő is örömmel várja az új tanévet! Hétvégekre szervezzünk családi kirándulásokat, szabadtéri összejöveteleket.

Otthon – háztartás

Az ősz a lakásfelújítás és a dekoráció szezonja is. A nyári por után érdemes mindenképp egy nagytakarítást Ősszel több energiát fogyasztunk, hiszen előbb-utóbb muszáj bekapcsolni a fűtést, és világításra is egyre korábban lesz szükségünk. Azonban ha környeztbarát háztartási eszközöket, termékekek használunk, és odafigyelünk a víz, gáz és áramfogyasztásra, nem csupán a természetet kíméljük, de a pénztárcánkat is.tartani, miközben írjunk egy listát arról, hogy mi az, amit meg kell javítani, ki kell cserélni, újra festeni vagy csupán dekorálni. Ezeket érdemes még tél előtt kipipálni, amikor az idő még aránylag jó. Lehetőleg alkalmazzunk természetes tisztítószereket, pácokat és egyéb háztartási szereket, ugyanis a hideg esték miatt egyre kevesebb ideig szellőztetünk, azaz egyre több mérgező anyag marad az otthonunk légterében.

Tél közeledtével ne csupán a nyári ruhákat cseréljük le melegebbre, az otthonunkat is ajánlatos felkészíteni a hideg hónapokra – vegyük elő a meleg dunnákat, pokrócokat, takarókat, míg a díszpárnahuzatokat cseréljük le bársony, gyapjú, szőrös textilekre. Az ősz pompás színeit hívjuk be a lakásba – készítsünk díszeket, dísztálakat vagy dekoráljunk őszi motívumokkal, színekkel.

Életmód

Az egészséges életmód alapszabályait nagyon könnyű betartani ősszel – a zöldségárusok pultjain még mindig rengeteg friss zöldség és gyümölcs található, amelyekből gyorsan készíthetünk egyszerű de nagyszerű egészséges ételeket. A kellemes idő pedig ideális szabadtéri mozgásra, sportra – pl. menjünk el hétvégén kirándulni, kerékpártúrákra, vagy ússzunk, teniszezzünk, de akár focizhatunk, labdázhatunk is egy közeli parkban. A nap azonban még sokszor süt erősen, így továbbra is ügyeljünk a nap sugaraira! A szabadtéri programok még élvezhetőbbek lesznek, ha piknikkel kombináljuk őket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük