fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Őstermelők, figyelem!


Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik a 2020. adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, ezáltal biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát. Nem érvényes igazolvánnyal a gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.

Az igazolványon látható öt év (pl. 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes.

Amennyiben bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2020. évi betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja. Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség. Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információkat megtekintheti az „Őstermelői adatok” menüpontban, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

A várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerinti megyében található NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodáját ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségét itt tekinthetik meg.

A betétlap kiállítása, pótlása továbbra is díjmentes.

NAK – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara


Don`t copy text!
%d bloggers like this: