Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Országszerte szakadoznak a telefonhívások – a szolgáltatók is reagáltak


Országszerte szakadoznak a telefonhívások, amely miatt egy-egy másodpercnyi némaság zavarja meg a hanghívásokat. A hvg.hu a jelenség kapcsán megkérdezte a szolgáltatókat.

Fotó: Getty Images

A probléma hétfő reggel óta jelentkezik, amelyet a portál olvasói is megemlítettek. A beérkezett jelzések, és kifejezetten tesztelési célból végzett hívásaik alapján a hiba nem lokalizálható kisebb területre, országszerte több települést is érinthet.

Egyelőre nem sikerült beazonosítani, hogy a probléma egy vagy több telekommunikációs szolgáltatót érint-e. Eddigi tapasztalataik alapján vegyes a kép, a Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózata is érintett lehet. A hiba egy-egy készüléktípushoz sem köthető, okostelefonokon, hagyományos mobilokon és vezetékes telefonos hívások alatt egyaránt tapasztalható.

A hvg,hu kereste a három nagy mobilszolgáltatót az ügy kapcsán.

A Vodafone úgy reagált: nincs semmi gond. A Telekom megerősítette, hogy látja a hálózatán a problémát, megkezdte az ügy kivizsgálását. A cég ügyfélszolgálatán egyelőre nem jelezték tömegesen a gondot. A Telenor jelezte, hogy tud a problémáról, melynek a hátterében másik operátor által nyújtott szolgáltatásban bekövetkezett hiba áll.