Közzétette - Kategória - BeregiHirek.hu, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

A Facebook ezt mind tudja a szerelmi és nemi életünkről


Csak néhány kattintás a Facebookon, és már ki is derítetted, hogy az ismerősödnek (vagy egy totál vadidegen személynek) éppen milyen a párkapcsolati státusza. A közös fotók, a szerelmi idézetek, na meg az “egyedülálló” felirat persze egyértelművé teszi a kérdést, de gondoltad volna, hogy a közösségi oldal akkor is tudja, mi a helyzet a szerelmi életedben, ha erről semmi konkrétat nem osztasz meg? Most eláruljuk, ez hogy lehetséges!

Facebook, az összekötő kapocs
Biztosan neked is akad legalább egy olyan ismerősöd a Facebookon, akivel sosem szoktál beszélgetni, de mindig képben vagy arról, éppen mi történt vele. Hol dolgozik, kik a legjobb barátai, és mivel töltötte a múlt hétvégét – mindezt azért, mert nem telik el úgy nap, hogy ne posztolna valamit az üzenőfalára.

Aztán ott vannak azok a szerelmes párok, akik szívecskékkel és szerelmes videókkal árasztják el egymás profilját, csak hogy 10 óránként világgá kürtölhessék, mennyire oda vannak egymásért.

Nem csoda, ha ez alapján te is azt gondolod, hogy tényleg gőzerővel dúl közöttük a szerelem. Na de biztos, hogy a hetente feltöltött közös fotók és a romantikus üzenetek ezt jelentik? Egy kutatócsoport most fényt derített a kérdésre!A legújabb Facebook-felmérés
Szakértők azt vizsgálták, vajon a közösen lájkolt oldalak száma mennyire jelenti azt, hogy a virtuális világon kívül is egy hullámhosszon vannak a felek. A felmérésben 46 pár vett részt, akiknek különböző személyes kérdésekre kellett válaszolniuk, majd következett a Facebookos profilok kielemzése. Hány páros és egyedüli fotójuk készült, mennyi közös ismerősük van, és milyen gyakorisággal lájkolják ugyanazokat a linkeket és oldalakat.

Az eredmények pedig arról árulkodnak, hogy minél közelebb érzik magukat egymáshoz a felek, annál több közös dolgot osztanak meg. Ez persze csak egyike az utóbbi évek kiemelkedő Facebook-felméréseinek; egy másik kutatás szerint ugyanis ez a jelenség egészen más dolgot jelenthet!

Ellentétes eredmények
Egy korábbi vizsgálat szerint azok a párok, akik folyamatosan tudatni szeretnék a világgal, hogy a kapcsolatuk meginoghatatlan talajon nyugszik, nem elég magabiztosak.

Sőt, bizonyos esetekben akár arról is szó lehet, hogy az önbizalmukat teljes mértékben összekötik a szerelmi életükkel – tehát csakis ettől érzik magukat igazán teljesnek.

És mi történik abban az esetben, ha szakításra kerül a sor? Nos, kutatók szerint ilyenkor az önbizalom pont úgy (ha nem jobban) sérül, ahogy a kapcsolat is.Egy kapcsolat előtt sokkal többet posztolsz, mint alatta
Állítólag a Facebook pontosan tudja, mikor kezdesz szerelembe esni, méghozzá abból, hogy milyen gyakorisággal posztolsz az üzenőfaladra.

A felmérések szerint egy párkapcsolat előtt az emberek sokkal többet osztanak meg magukról a neten, leginkább azért, hogy felkeltsék a kiszemelt egyén figyelmét. Ez a dolog viszont rögtön lecsökken, amint egy párt alkotnak; ritkábban posztolnak, valószínűleg azért, mert ezúttal már a való világban töltenek együtt több időt. Emiatt már kevésbé érzik úgy, hogy szükségük lenne az internetre, csak hogy lenyűgözzék szerelmüket.

A profilod elárulja, mikor múlik a szerelem
A Facebook pedig azt is könnyen kitalálja, mikor kezd el kialudni a láng a kapcsolatokban.

Ilyenkor ugyanis a posztok száma ismételten megugrik, különösen a szakítás időszakában. Már nem közös fotókat és romantikus üzeneteket osztanak meg a felek, hanem olyat, ami csakis az egyikükkel kapcsolatos.

A felmérést készítők úgy vélik, ennek az lehet az oka, hogy ilyen helyzetben mindenki jobban vágyik a barátok és családtagok támogatására – és ilyenkor bizony egy Facebook lájk is sokat segíthet, hogy ne érezzék magukat egyedül.

/www.bien.hu/