Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nem akármivel bővült a NAV fegyvertára a cigaretta- és embercsempészek ellen


Átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új Röntgenképelemző központját kedden; a röntgensugaras csomag- és rakományátvilágító berendezések segítik az adóhivatalt a határt átlépő szállítmányok, csomagok ellenőrzésében.A NAV Röntgenképelemző és Felügyeleti központja a Continental Dohányipari Zrt. 50 millió forint értékű adományával jött létre.

Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke a központ átadásán Budapesten elmondta: az adóhivatal feladata a magyar és az európai uniós költségvetés védelme, valamint az egyenlő feltételek biztosítása a gazdaság szereplőinek. Ezt sértik meg azok a bűnözők, akik el akarják kerülni a jövedéki adó és az áfa megfizetését.

„Ma már kamionokat tudunk átvilágítani, drónokat alkalmazunk a zöldhatáron az illegális csempészet felderítésére, olyan járműveink vannak, amelyek az ecsedi láp körülményei között is működöképesek, és járőrhajóink vannak a Tiszán és a Dunán” – sorolta.

Az elnök nagyon fontosnak nevezte, hogy együtt tudnak működni azokkal a szereplőkkel, akiknek érdekük, hogy a tisztességes feltételekkel működjön a jövedéki termékek piaca. Köszönetet mondott a Continentalnak, amely műszaki eszközöket adományozott a hivatalnak, mert ezek kiegészítik a pénzügyőrök tudását.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a dohányiparnak és az adóhatóságnak együtt kell működnie. Jelezte: cégük maximálisan érdekelt a feketepiac visszaszorításában, sátoraljaújhelyi gyáruk 500 embernek ad munkát, az ő megélhetésük forog kockán, ha az illegálisan beérkező dohányárut nem sikerül kiszűrni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük