Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy húzásra készül az MVM: 2,5 millió magyar áramfogyasztót érinthet a döntésük


A kormány a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény felhatalmazása alapján nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az üzletet – olvasható a Pénzcentrum beszámolójában.

Fotó: eon.hu

Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója korábban elmondta, stratégiai kérdésnek tartják, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM Csoport végzi majd a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon.

Ennek a történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határon túl.

A miniszterelnök által jegyzett rendelet szerint a villamosenergia-ellátás biztonsága érdekében, közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak az E.On Áramszolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlása.

A rendelet péntektől lép hatályba, a rendeletben hivatkozott törvényi felhatalmazás alapján az összefonódást nem kell a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) bejelenteni, a hatóságnak azt nem kell vizsgálnia.