Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Munkamentessé tenné a karácsony környékét a kormány: itt a tervezet


Munkamentessé tenné a karácsony környékét a kormány, egy új tervezet szerint karácsony hetében jövőre csupán egyetlen napot kellene dolgozni. Ahogy a döntéshozók az augusztus 20. környéki munkanapokat is átütemeznék.

Fotó: kepmas.hu

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium benyújtott egy tervezetet, amelyik arra vonatkozik, hogy miként alakulnának a munkaszüneti napok 2024-ben. Az elképzelés szerint lehetőség nyílna arra, hogy karácsony hetében csupán egyetlen napot kelljen dolgozni – írja az Index.

A Gazdaságifejlesztési Minisztérium rendelet-tervezetet adott ki a 2024-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. A javaslat a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel, a szövege szerint néhány változtatást javasoltak a jövő évre:

  • 2024. december 24. (kedd) pihenőnap lenne, amit 2024. december 7-én kellene ledolgozni;
  • 2024. december 27-én (pénteken) szintén nem kellene menni dolgozni, ezt a napot 2024. december 14-én kellene ledolgozni.

A változásnak köszönhetően a karácsony hetében csupán egyetlen napon, hétfőn lenne kötelező a munka. A rendelet 2024. január 1-jén lépne életbe, és 2025. január 1-jén vesztené hatályát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük