Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tilos zajongni vagy éppen füvet nyírni a hétvégén? Több százezres büntetést is kaphatnak a kerttulajdonosok


A jó idő beköszöntével megszaporodnak a kerti munkák, előkerülnek a fűnyírók, fűkaszák, illetve más olyan szerszámok is, amelyek zajjal járó munkavégzésre alkalmasak. Sokba kerülhet a fűnyírás, hogyha nem figyel oda arra, hogy mikor végzi a munkát, ugyanis ha vasárnap teszi meg, akkor több százezer forintos bírságra is számíthatsz! Sokak szerint teljesen jogos a büntetés, sokan azonban ellenzik, nézzük, miért!

Nem mindegy, hogy ezeket mikor használjuk, de az is igaz, hogy egységes „zajrendelet” nem létezik Magyarországon. Handrás, az autós-tech influencer és Youtuber olyan szabályokra mutatott rá, amiről sok kerttulajdonos nem is tud – írja a Nuus.hu.

Handrás teljesen kiakadt azon, hogy szomszédjai füvet nyírnak koraeste és hétvégén. A videó végül olyan durva kommenteket kapott, hogy a vlogger le is vette a TikTokról a felvételt. A Redditen azonban továbbra is elérhető a kifakadás:

A Pénzcentrum azóta a kérdést tisztába tette, de a válasz nem mindenki számára megnyugtató:

A zaj nagyon nehéz kérdés. Az eltérő munkarend nem teszi lehetővé, hogy mindenkinek biztosított legyen a zavartalan pihenése. Természetesen „tilos” este 22.00 és hajnali 6.00 óra között zajongan, de tilos hétvégén is… ezeket azonban az önkormányzatok eddig nem egységesen szabályozták. A helyi rendelet megsértése is bírságot von maga után. Az általános büntetési tétel 100-500 000.- Ft-ig terjed, de az önkormányzatok eltérő büntetési tételeket alkalmazhatnak”

– mondta el Tóth János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke a Pénzcentrum megkeresésére.

További részleteket a Pénzcentrum cikkében olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük