Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Mínusz 18 fok – Országszerte erős fagyra kell számítani jövő héten is


Országszerte erős fagyra kell számítani jövő héten is. Hétfő és kedd hajnalban a hóval borított, szélcsendes tájakon akár -15 foknál is hidegebb lehet.

Hétfőn az ország nagy részén derült, napos idő lesz, a nyugati, északnyugati határnál lehetnek erősen felhős, borult területek.  Számottevő csapadék nem valószínű, de a nyugati határnál előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -10 és -1 fok között várható, de a szélcsendes, főleg hóval borított északkeleti tájakon akár -15 foknál is hidegebb lehet. A maximum-hőmérséklet többnyire 0 fok körül alakul, északkeleten lehet kevéssel fagypont alatt.

Kedden észak, északnyugat felől szakadozott felhőzet húzódik fölénk, de a déli megyékben több órára kisüt a nap, majd napnyugta után ott is megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, csak helyenként lehet hószállingózás. Főleg nyugaton helyenként havas eső, ónos eső, eső előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -12 és -3 fok között várható, de a szélcsendes, hóval borított vidékeken akár -15, -18 fok is lehet. A csúcsérték többnyire 0 fok körül alakul, északkeleten azonban több fokkal fagypont alatt is maradhat a hőmérséklet.

Szerda
Rétegfelhős, párás időre van kilátás. Csak elszórtan lehet vegyes csapadék, kisebb mennyiségben. +4 fok köré enyhül az idő. Az északnyugati szél gyakran lesz erős.

Csütörtök
Gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elvétve fordul elő szitálás, északkeleten még vegyes csapadék. Az élénk északnyugati szél enyhe levegőthoz: +5 fok körüli értékeket mérhetünk- írja a Köpönyeg.