Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Év végén indulhat el az új magyar magánhadsereg


Korábban beszámoltunk arról, hogy már ezer ember jelentkezett abba magánhadseregbe (PMC), amely nemzetközi színtéren szeretné megméretni magát.

Az alapító, a pályafutását a Magyar Honvédségnél megkezdő Bagjos Richárd akkor leszögezte: kivétel nélkül szakmai múlttal rendelkező embereket toboroznak, akik korábban a készenléti rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományában működtek.

A katonai vállalkozás személyi állománya azóta is folyamatosan bővül, a felszerelések mellett pedig az egység neve is megvan már.

Bagjos Richárd a Portfolio érdeklődésére elárulta, hogy valóban egy katonai magánvállalkozáshoz toborzott embereket Magyarországon, a cég ugyanakkor nem magyar, az állomány tagjait viszont magyar szakemberek alkotják.

A cikkből kiderül, hogy az alakuló magánhadseregbe eddig 1017-en jelentkeztek, akik mind olyan szakemberek, akikkel a várható megbízások részleteiről és a konkrét feladatokról is egyeztettek.

Bagjos Richárd elmondása szerint közülük 600 emberrel hamar meg tudnák kötni a szerződéseket, ők rövid időn belül útnak is tudnának indulni, amennyiben a helyzet azt megkívánná.

A toborzás lebonyolításában egy volt terrorelhárító, egy volt rendőr és egy volt katonai elhárító is segít az alapítónak, aki úgy látja: a jelöltek számára fontos szempont volt a döntés meghozatalánál, hogy mindannyian 3–5 ezer dolláros fizetésről szóló ajánlatot kaptak.

Bagjos Richárd azt is megjegyezte, hogy a vállalkozáshoz nemcsak lövészeket keresett, hanem tolmácsokat, rádiósokat, tűzoltókat, járművezetőket, egészségügyi és IT-szakembereket, valamint két online kapcsolattartót is.

Hozzátette: az összeszokást elősegítő tréningek nyáron kezdődnek, a jelentkezők mintegy 88 százaléka pedig fegyveres pozíciót jelölt meg.

A vállalat a Falcons Forces nevet fogja majd viselni, és várhatóan az év végén kezdi meg a működését, ekkora lesz ismert a pontos tulajdonosi struktúra is. Bagjos Richárd a Portfoliónak annyit elárult, hogy a többségi tulajdonos egy emírségekbeli központtal működő magánbiztonsági cég lesz.