Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Minden mobilos veszélyben van, újabb pofátlan csalás terjed


Az ESET szakemberei figyelmeztetik az androidos felhasználókat, ugyanis olyan megtévesztő hitelalkalmazások terjednek, amivel gyors és könnyű pénzt ígérnek a csalók, azonban a valóság inkább az uzsorára hasonlít. Az alkalmazásokat már több mint 12 millióan letöltötték a telefonjukra.

Képek: Getty Images Hungary

Egyre pofátlanabb módszerekkel próbálták átverni áldozataikat a csalók, akik most éppen a Google Play szabályrendszerét játszották ki az úgynevezett SpyLoan alkalmazásokkal.

Liner azt írja, az ESET szakemberei legalább 18 alkalmazást fedeztek fel, amelyek veszélyes kémprogramokat kombináltak különböző hitelfelvételi lehetőségekkel. Bár a Google 17-et már eltávolított a Play Áruházból, de az ESET továbbra is arra figyelmeztet minden androidos felhasználót, hogy megtévesztő hitelalkalmazások terjednek.

„Ezek a szolgáltatások valójában a felhasználók átverésére szolgálnak, mivel magas kamatozású, megtévesztő kölcsönöket kínálnak, miközben a felhasználó adatait zsarolásra is használhatják”

– írják a jelentésben, amelyben kiemelték azt is, hogy ezek az applikációk leginkább Mexikóban, Indonéziában, Egyiptomban, valamint több ázsiai és afrikai országba terjednek, közösségi médián és szöveges üzenetek formájában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük