Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Ha Gmailt használ, ez a hír önt is érinti


Harmadával kevesebb levélszemét landolhat a beérkező levelek mappában. És csökken a valós emberektől kapott levelek „kiszűrése” is.

Mindig is hatékony munkát végzett a levélszemét kiszűrésében a Gmail, aránylag ritkán szoktak spamek landolni a beérkező levelek közt. Inkább a fordítottja az igaz, a szemétszűrű néha „ártatlan” leveleket száműz a spammappába, így érdemes gyakran rápillantani a tartalmára.

A Google szerint a közelmúltban óriási fejlesztéseket kapott a Gmail spamszűrője, megtanult olyan karakterek manipulációjával kapcsolatos trükköket detektálni, amelyekkel eddig át tudtak törni rajta a spammerek, drámaian javult a más karakterekre nagyon emlékeztető homoglifák szűrésében.

Adatok is vannak az új spamszűrő hatékonyságáról: a mérések szerint 38%-kal növelte a kiszűrt levélszemét mennyiségét, bő 19%-kal csökkentette a fals pozitív detekciók arányát, míg a fals negatívok mennyiségét ~18%-kal redukálta. Ugyan a felhasználók számára ez nem fontos és látható, de az új alapokra helyezett spamszűrő mindezek ellenére masszívan gyorsabban működik és kisebb erőforrásigényű, így végső soron még a szerverek áramfogyasztását is csökkentette.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük