Közzétette - Kategória - Napi gyors: a nap legfontosabb hírei egy helyen, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Fontos változás jön a Messenger és az Instagram üzenetküldéseinél


A Facebook anyavállalata, a Meta szétválasztja az átjárhatóságot az Instagram és a Messenger üzenetküldéseiben. December közepétől a felhasználók csak az adott platformon kezdeményezhetnek csevegést.

December közepétől az Instagram és a Facebook üzenetküldő szolgáltatásai már nem lesznek kompatibilisek egymással – ismertette a The Verge a Meta legújabb frissítését.

A FUNKCIÓ MEGSZŰNTÉVEL NEM LEHET MAJD ÚJ, A PLATFORMOK KÖZÖTT TÖRTÉNŐ CSEVEGÉST INDÍTANI.

A Meta szóvivője, Alex Dziedzan a lap kérdésére megerősítette, hogy egy 2020-as frissítésnek köszönhetően az Instagram- és a Messenger-felhasználók beszélgetéseket kezdeményezhettek egymás között. A funkció megszüntetése után az emberek továbbra is tudnak majd üzenetet küldeni és hívásokat indítani, de ezt csak az adott platformon tehetik majd meg.

A szolgáltatások közötti meglévő beszélgetések írásvédett módba kerülnek, így a korábbi üzenetek olvasható módban maradnak. A Messenger- és Instagram-felhasználók egymás online jelenlétét, tevékenységi állapotát sem láthatják majd. A funkció törlésének okát nem indokolták és a változás pontos időpontja sem világos.

Automatikusan titkosítani fogja a személyes üzeneteket a jövőben a Facebook és az Instagram – jelentette helyi idő szerint a Meta illetékeseire hivatkozva a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap.

A végponttól végpontig (end-to-end), vagyis a két felhasználó közötti üzenetváltás teljes titkosítása jelenleg opcionális a közösségi oldalakon.

A WSJ értesülése szerint a Messengerben az automatikus titkosítás már ezen a héten aktiválódik, és a következő hetekben fokozatosan vezetik be minden felhasználó számára.

Az Instagramon 2024 elején lép életbe a változtatás.

A Meta azzal indokolja a változtatást, hogy így a felhasználók és adataik nagyobb biztonságban lesznek a csalóktól és hackerektől, a kormányok viszont ellenzik a felhasználók közötti teljes titkosítást, mert ezzel a bűnözők is nagyobb védelmet kapnak üzenetváltásaikhoz.

A brit kormány például arra szólította fel a Metát ősszel, hogy ne vezesse be az automatikus titkosítást anélkül, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket életbe léptetne a gyerekek szexuális kihasználása ellen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük