Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megszűnik a díjmentessége egy népszerű bankkártyának: ennyivel drágul a használata márciustól


Az OTP február 29-én megszünteti a Mastercard Premium bankkártyákhoz kapcsolódó, évi 600 ezer forintos költés esetére biztosított díjmentességet – írja olvasói információkra hivatkozva a 24.hu. Vannak ügyfelek, akiket e-mailben már tájékoztattak is a változásról, de olyan is akad, aki csak akkor szerzett erről tudomást, amikor egészen más ügyben felkereste a bankfiókot.

A bank a következőképpen tájékoztatta az ügyfeleket: azoknak, akiknek az addigi költéseik február 29-ig elérik az évi 600 ezer forint időarányos részét, március 1-től csak az időarányos éves díjat kell megfizetniük. Akinek a költése ezt nem éri el, annak a kártya teljes éves díját meg kell fizetnie. Az éves időarányos költést a kártya lejárati hónapját követő hónaptól 2024. február 29-ig kell számítani.

Ennyibe fog kerülni a bankkártya

Az OTP Mastercard Premium kártya éves díja 2014. december 31. előtt kötött szerződések esetében 7685, 2015. január 1. után megkötött szerződéseknél pedig 10 844 Ft.

A OTP több szolgáltatásának a díját is emelte idén. A lakossági ügyfeleket leginkább érintő változás, hogy március 1-től emelkedik az elektronikus átutalások díja. A bank szerint a legtöbb ügyfél „egy számjegyű emelkedést” fog tapasztalni az előző évben kifizetett költségeihez képest.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük