Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Vásárosnamény hírei

Megkongatták a vészharangot, óriási a szakemberhiány országszerte


Komoly hiány van villanyszerelőkből, karbantartókból, a fémes munkák szakmunkásaiból, de az akkumulátorgyártással együtt új pozíciók is születnek a magyar vidéken.

Jáhny Ákos, a Get Work Trend Kft. ügyvezetője a Hellovidék kérdésére úgy fogalmazott, hogy a fenti munkakörök nem csak az építőiparban, vagy a gyárak építése során kerülnek fel a toplistára, hanem a hétköznapi működésben, működtetésben is.

A gyárak modernizációja kapcsán egyre összetettebbek a karbantartási feladatok, a gépkezelők sem zöld és piros gombokat nyomkodnak már.

A gépspecifikus ismeretek gyors elsajátításához mindenképpen hasznosak a mechatronikai alapismeretek, az informatikai jártasság és a nyelvtudás.

A mezőgazdasági drónok használata hazánkban ugrásszerű növekedés előtt áll, amely nagyon komoly változásokat hoz a gazdaságok életében, mert egy teljesen új kompetenciát kell elsajátítania a felhasználóknak, valamint jelentős elméleti és gyakorlati tudásbővítés is szükséges hozzá.

A használt technológiák vagy éppen változó szabályozásoknak köszönhetően születhetnek új szakmák, mint például napenergia technikus, ipari robot karbantartó, zöld épület karbantartó, 3D nyomtatási technikus, elektromos jármű technikus, elektromos autók töltőjének szerelője, valamint a drónok karbantartó technikusa.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük