Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Marad a csapadékos idő, Magyarország egyik fele ma is bőrig ázik


Kedden egy újabb fronthatás alakítja időjárásunkat. A frontérzékenyekre sajnos most rájár a rúd. A március 12-i Gergely napi időjárási megfigyelés összekapcsolódik a február 24-i Mátyás-napi időjárási jóslattal is. Mátyásról azt tartják, „ha talál jeget megtöri, ha nem talál csinál”. Gergely viszont, „megolvasztja Mátyás jegét”. Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, bár keleten rövid napos periódusok is lehetnek. Esőre, záporra már csak főként a Tiszától nyugatra lehet számítani. Az északnyugatira forduló szél az Észak-Dunántúlon megerősödhet, amelyhez néhol viharos lökések is társulhatnak.

Dél felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de a Dunántúlon továbbra is borul marad az ég. Egyre inkább az északkeleti határ menti tájakra és a Nyugat-Dunántúlra korlátozódik a csapadéktevékenység.

Kedden a Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható.

A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. Hajnaltól az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 9 és 14 fok között várható, a naposabb tiszántúli vidékeken akár 16, 17 fokot is mérhetnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük