Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Magyar egyetemek is bekerültek a világ legjobbjai közé

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education. A világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét rangsoroló listára a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Semmelweis Egyetem (SOTE), és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) is felkerült az eredményei alapján.

A Times Higher Education rangsorában szerepel az 401-500. hely között a Semmelweis Egyetem, míg a 601-800. hely közé rangsorolták az Eötvös Loránd Tudományegyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet. Ez a PTE esetében tavalyhoz képest egy kategóriányi előrelépést jelent – tájékoztatta az egyetem az Origót szerdán.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció.
Ez az eredmény tehát egy igen komplex mérőszám, amelynek alakulásában minden bizonnyal szerepe van a tudományos teljesítmények utóbbi években mutatott erősödésének is.

A Pécsi Tudományegyetem fontos stratégiai célkitűzése, hogy a nemzetközi rangsorokban is előre lépjünk

– hangsúlyozta Miseta Attila rektor az eredmény alapján. – Ebben a járványügyi helyzetben ennek talán még nagyobb jelentősége van, mivel még élesebb a verseny a külföldi hallgatókért.

Hozzátette: arra is komoly hangsúlyt fektetnek, hogy a magas színvonalú oktatással párhuzamosan az infrastruktúra is fejlődjön; ennek már kézzelfogható eredménye a Modern Városok Program több elkészült, vagy hamarosan elkészülő beruházása.

A teljes rangsor ide kattintva érhető el.