Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Lopott traktorral ugrott el sörért

fotó: Rosta Tibor/MTI

Felfüggesztett börtönre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a nyíracsádi juhászt, aki  főnöke engedélye nélkül vitte el a tanyán lévő traktort azért, hogy bemenjen a városba sörért.

A férfi 2018 májusától juhászként dolgozott egy Berettyóújfalu közelében lévő tanyán. A gazda a tanyán tartotta az ottani munkavégzéshez szükséges traktort, ott rendelkezésre állt annak az indítókulcsa is, azonban a juhász azt nem vezethette, mivel vezetői engedélye sem volt.

Egyik nap a juhász nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, és mivel még ihatnéka volt, ezért elvette a traktor indítókulcsát és a járművel Berettyóújfaluba ment sörért. Az  áruház parkolójában azonban igazoltatta a rendőr, és kiderült, hogy ittas. A rendőrség akkor 90 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta, s négy hónapra eltiltotta a vezetéstől is.

A juhász megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget, mert bíróság elé került az ügy. A Berettyóújfalui Járásbíróság bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt, ezért őt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint végleges hatállyal eltiltotta a közúti vezetéstől is. A bíróság döntését az ügyész, valamint a juhász és védője is tudomásul vették, így az jogerőssé vált.